TILLBEHÖR

intelligenta lösningar för byggpraxis,

isolering ock högeffektiv isoleringsmaskin


Tillbehör och förbrukningsartiklar för injektionsteknik


Vi erbjuder professionella tillbehör och förbrukningsvaror för GEKO blåsmaskiner och tredjepartsprodukter. Slangar, blåsmunstycken, blåslanser, fjärrkontroller, luftfilter och tätningssatser.
Karlotta - fiberbalsam


GEKO-fiberkonditioneringsanläggningen Karlotta fungerar enligt den patenterade GEKO-fiberprocessen och är mycket robust och inte mottaglig för fel! Det lossar cellulosaisoleringsmaterial extremt, minskar materialförbrukningen och ökar säkerhetsuppställningen. Också idealiskt för bearbetning av mycket komprimerade cellulosaisolerande material. Den möjliga lossningen är för närvarande upp till 30% med kraftigt komprimerat material! Detta möjliggör säker bearbetning med optimerad materialanvändning. Enheten är patenterad och testad av MPA-NRW. Karlotta arbetar antingen med en master salvo-kontroll eller kan köra kontinuerligt. Specialutförande på begäran.

230V / 500 W litet hus
230V / 750 W litet hus
230V / 1500 W stort hus
400V / 1500 W husKarlotta Plus - fiberbalsam med kraftfull extra fläkt


KARLOTTA Plus - den kompakta tilläggsmodulen för isoleringsblåsmaskiner för bearbetning av träfiber- och cellulosablåsningsisolering. Innovativ fiberberedning, ytterligare blåsprestanda för blåsmaskiner, minskad materialförbrukning, förbättrad sedimenteringssäkerhet och kompatibilitet med vanliga blåsmaskiner.

Mått: bredd 32 cm, höjd 42 cm, längd 70 cm
Vikt: ca. 45 kg
Strömanslutning: 230 volt, 16 ampere
Diameterinlopp / utlopp: 76 mmInblåsningsgivare EBS 7001


Kompakt och robust mätanordning för att bibehålla installationstätheten för cellulosa eller hampinjektionsisolering som specificerats av tillverkaren. Injektionssensorn kan ställas in på en önskad densitet (trycknivå i slangen) så att anordningen ger en akustisk signal när denna trycktröskel uppnås. Detta gör det möjligt att kontrollera blåstätheten utan att öppna facket eller utföra termografi.Kraftgenerator GEKO 9001 E-S / SEBA


Kraftfull och robust GEKO-kraftgenerator för nätverksoberoende drift av blåsmaskiner. Briggs & Stratton-motor (2 cylindrar) med elektrisk start.

Prestandadata 230 V, 16 A, 9,2 kVA = 7,36 kW.

Längd 79 cm, bredd 55 cm, höjd 65 cm.

Vikt cirka 138 kg.
Radiofjärrkontroll Hallo Karl, Krendl Radiokontroll (Art.nr. 102/365)


HALLO-KARL är en universell radiofjärrkontroll med ett mycket bra sortiment och speciell penetration av byggnadsväggar. Idealisk för användning i blåsningsteknik. För eftermontering på alla maskiner som erbjuder möjliga funktioner. Den dubbelriktade funktionen är fullt tillgänglig för GEKO-KARL. Alla funktioner och ett antal ytterligare funktioner tillhandahålls. Särskilda krav kan eftermonteras via nedladdning. Den motoriserade materialjusteringen kan installeras optimalt för eftermontering på KARL-START-maskiner. För bättre synlighet i mörka vindar är HALLO-KARL utrustad med en upplyst display.

HALLO-KARL Universell radiofjärrkontroll för UZ och många tredjepartsprodukter med analogt datagränssnitt (alla maskiner) (Artikel nr 1569)

HALLO-KARL Universell radiofjärrkontroll med bussdatagränssnitt på KARL-maskinens axelväska för HALLO-KARL

Radion fjärrkontroll Krendl, original (artikel nr.1153)GEKO ISY eftermonterar radiokontroll för blåsmaskiner


GEKO ISY är en professionell radiokontroll med mottagarmodul, som är lämplig som eftermontering för nästan alla blåsmaskiner.

Praktiskt och mycket stabilt hölje med stora knappar. Med GEKO ISY-radiostyrning kan alla väsentliga funktioner hos blåsmaskinen styras, som annars styrs av kabelstyrning. Mycket bra utbud även i slutna rum.

GEKO ISY är kompatibel med de vanligaste blåsmaskinerna och levereras monterad med rätt kontakt. Kontakta oss.
Fjärrkontroll med kabel (artikelnr 44/90)


Universal kabelfjärrkontroll för många maskintyper. Robust fjärrkontroll med gjutet aluminiumhus. Kör-over-bevis! Med oförstörbar specialkabel på kabeltrumma. Alla enskilda delar finns naturligtvis separat. Funktioner: - Luft på - av - Luft och material på.
Adapterkabel för Krendl tillgänglig eller utrustad med en lämplig kontakt, fråga om din maskintyp.

Komplett set för Krendl 50m (Art.nr. 781)
Komplett set för GEKO-KARL 50m
Komplett set för GEKO-UZ med ECU-styrningFörlängning för fjärrkontroll med kabel (Art.-NR.44/90)


Förlängning för kabelfjärrkontroll för ovanstående fjärrkontroller. Med oförstörbar specialkabel på kabeltrumma. Alla enskilda delar finns naturligtvis separat.

Komplett set för Krendl 50m (Art.nr.1370)
Komplett set för GEKO-KARL 50m
Komplett set för GEKO-UZ med ECU-styrning 50m
Komplett set för GEKO HALLO-KARL 50mManuell styrenhet för kabelfjärrkontroll


Manuell styrenhet för GEKO UZ-maskiner med kryphastighet och förval av data.

UZ handkontroll

Universal handkontroll


GEKO inblåsningsmunstycken med ventilation och dammpåse


För att fylla konstruktionsväggskonstruktioner med inblåsningsisolering. Inblåsningsisoleringsmaterialet kan riktas och komprimeras in i de olika områdena i facket med det roterande munstycket, vilket leder till betydande tidsbesparingar. Överskott av luft filtreras ut ur facket genom den integrerade ventilationen och dammpåsen, vilket minimerar dammföroreningen i arbetsområdet och komponentbelastningen reduceras av lägre lufttryck i facket.

GEKO rotationsmunstycken finns i två versioner:


GEKO klämspak rotationsmunstycke (övre bild)


För slagslang 63 mm, borrhål 104 mm


GEKO Airpress rotationsmunstycke (nedre bild)


För 76 mm slagslang, 105 mm borrhålInblåsningsmunstycken - standard (Art.nr 57/174)


Luftstrålar av rostfritt stål. Stabil och utformad. Specialstorlekar är möjliga på begäran. Munstyckena är särskilt nödvändiga för isolering av skiljeväggar. Finns även som reducerare i andra längder. Väggtjocklek 1 till 2 mm beroende på applikationskrav.

yttre diameter

Ø 49 till 22 mm (artikel nr.164)
Ø 49 till 18 mm, insättningslängd 140 mm (Art.nr 1658)
Ø 55 till 20 mm, insättningslängd 140 mm (Art.nr 780)
Ø 63 till 48 mm, med vinklad utloppsöppning (artikelnr 1141)
Ø 63 till 22 mm, insättningslängd 140 mm (Art.nr 570)Inblåsningsmunstycke för låga bulkdensiteter


När man blåser cellulosa med låga bulkdensiteter möjliggör detta munstycke
pålitlig sidofyllning.

Ytterdiameter Ø 50 mm; Ø 63 mm; Ø 76 mmInjektionsslangvagn


När du blåser i stora platta tak, är lister och takbjälkar ofta i vägen, eller det finns spillror eller andra hinder i gamla tak. Även mjuka delar som gamla isoleringsmattor kan hindra insättningen av injektionsslangen. Den här inbyggda vagnen är idealisk för bättre insättning. När du drar tillbaka förhindrar två avböjare vagnen att fastna bakom stående balkar och liknande hinder. Finns även som set med växlar i olika diametrar.

Ytterdiameter Ø 50 mm; Ø 63 mm; Ø 76 mm


Runda glidhuvud för injektionsslang


När du blåser i stora platta tak, är lameller och takbjälkar ofta i vägen, eller det finns skräp eller andra hinder i vägen för gamla tak. Även mjuka delar som gamla isoleringsmattor kan hindra insättningen av injektionsslangen. Denna inskjutning är perfekt för bättre insättning. När den dras tillbaka, förhindrar den symmetriska formen att papper fastnar på innerytorna i hålrummet. Finns också som set i de tre vanliga slangstorlekarna

Ytterdiameter Ø 50 mm; Ø 63 mm; Ø 76 mmStyrskenor (Art.nr 57/237)


Styrskenor för att sätta in injektionsslangen i hålrummen. Detta förhindrar att slangaggregatet kinkar i sidled och kan fortfarande styras över lameller och lameller.

Längd 2 m (Art.nr.1015)GEKO-stickningar (böjda / raka)


GEKO-spårningen möjliggör mycket bekvämt och säkert arbete när du blåser in isoleringsmaterial. För att fylla av facken fastnar spetsens spets helt enkelt genom ångbarriärfilmen. Den är också lämplig för att fylla plankade fack med ett lämpligt dimensionerat borrhål. Inblåsningsisoleringen kommer mycket bra i vinklar och hörn i facket på grund av den böjda formen. Särskilt lätt design gjord av slät aluminiumrör med färgad märkning av spetsen för säker återkomprimering i blåsprocessen.


Böjd version

Diameter 50 mm, längd 90 cm eller 130 cm

Diameter 63 mm, längd 130 cm eller 190 cm

Diameter 76 mm, längd 130 cm eller 190 cm


Rak version

Diameter 50 mm / 63 mm / 76 mm, längd upp till 600 cmSlangkontakt och reducerande kontakt


Kontaktdon tillverkat av slitstarka livsmedelssäkra rostfritt stål, särskilt tufft och hållbart. Minskande kopplingar svetsas vanligtvis samman från tre eller flera enskilda delar, eftersom dessa är mycket mer hållbara än jämförbara delar tillverkade av pressad aluminium eller till och med plastkomponenter. yttre diameter

Ø 50 mm, 2 “
Ø 63 mm, 2 ½ “
Ø 76 mm, 3 “
Ø 90 mm, 3 ½ “
Reducerad Ø 63 till Ø 50 mm
Reducerad Ø 76 till Ø 63 mm
Minskad Ø 90 till Ø 76 mm
Minskad Ø 90 till Ø 63 mm, extra långSlangkontakt av härdat aluminium


GEKO slangkontakt i professionell kvalitet! Dessa slanganslutningar är flödesoptimerade reducatorer och är handgjorda av härdat aluminium. Detta gör dem extremt lätta och ändå slitstarka. Reducerare finns i dimensionerna

Ytterdiameter 76 till 63 mm, längd 145 mm, vikt ca. 135 gram, pris 29,59 euro, plus 19% moms och fraktkostnader

Ytterdiameter 63 till 50 mm, längd 140 mm, vikt ca. 115 gram, pris 27,99 euro, plus 19% moms och fraktkostnaderSlangklämmor med maskgänga (Art.nr. 33/152)


Enkla och billiga klämmor, väl lämpade om ingen frekvent ändring av slang planeras
är. Huvudsakligen avsett för slanganslutningar i maskinen. Rostfritt stålversion.
För en lämplig slang, tänk på en avgift för slangväggen till den specificerade innerdiametern.

Ø 40-60 mm (Art.nr.669)
Ø 60-80 mm (Art.nr.686)
Ø 80-100 mm (Art.nr.667)
Ø 90-110 mm (artikelnr)Klämmor (artikelnummer 33/152)


För stabil fästning av slangar på rörändarna. Mycket stabil och kan dras jämnt eftersom den har två insexskruvar. Enklare version med en skruv. Insexskruvar skyddas med en fördelaktig böjning av klämman, så att kopplingspunkten fastnar på t.ex. Ställningar undviks om möjligt. Andra storlekar på begäran.

Ø 53-59 mm, 1 skruv (för 50 rör) (Art.nr.674)
Ø 65-72 mm, 1 skruv (för 63 slangar) (Art.nr.675)
Ø 62-74 mm, 2 skruvar (för 63 slangar) (artikelnr 941)
Ø 67-79 mm, 2 skruvar (för 63 slangar) (artikelnr. 664)
Ø 77-89 mm, 2 skruvar (för 76 mm slang) (Artikel nr 666)
Ø 92-104 mm, 2 skruvar (för 90 slangar) (Art.nr.665)Snabbspännklämmor med maskgänga


Lätta snabbklämmor, särskilt lämpliga om slangarna ofta måste bytas eller flyttas under blåsning. Diametern är förinställd med hjälp av masktråden, som också är lämplig för omjustering. Klämspaken gör det möjligt att snabbt öppna och stänga klämman.

Ø 40-60 mm; Ø 60-80 mm; Ø 80-100 mmSystemkopplingar


Systemkopplingar tillverkas på basis av System Storz. Övergången är visad för att möjliggöra en optimal passage. Denna typ av koppling garanterar elektrostatisk urladdning. Denna typ av koppling rekommenderas därför för GEKO-UZ-maskiner.

Systemkoppling med 3 "gängadapter
Systemkoppling med slangmunstycke Ø 63 mm
Systemkoppling med slangmunstycke Ø 76 mm
Systemkoppling med slangmunstycke Ø 90 mmInblåsningsslang - mycket flexibel slang, slät, utanför knäckande, klar, nötningsbeständig PU (artikel nr 32/150)


Mycket flexibel PU-slang med elastisk PVC-spiral. Mycket mer nötningsbeständigt än PVC-slang. Lättviktig. Mat säkert. Oumbärligt för bearbetning av hampa! Denna slang rekommenderas för alla GEKO-UZ-maskiner, eftersom ingen extra isolering lossnar här.

Observera: Använd endast om det inte finns någon risk för elektrisk laddning.

För rotationsventilmaskiner rekommenderas också en inre grov eller korrugerad slang, vilket resulterar i en ytterligare upplösningseffekt av blåsmaterialet, men också högre blåsmotstånd. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 20 m (artikel nr 660); Ø 63, 20 m (Art.nr.661)
Ø 76, 20 m (Art.nr. 662); Ø 90, 20 m (Art.nr. 663)Inblåsningsslang - nötningsbeständig PU-slang, PVC-spiral + kopparflätning, slät, utanför knäckande, klar, säker statisk urladdning enligt UVV (Art.nr. 32/151)


Mycket flexibel PU-slang med elastisk PVC-spiral. Mycket mer nötningsbeständigt än PVC-slang. Lättviktig. Mat säkert. Oumbärligt för bearbetning av hampa! Denna slang rekommenderas för alla GEKO-UZ-maskiner, eftersom ingen extra isolering lossnar här.

Med ytterligare jordningstråd för 100% elektrostatisk urladdning.

För rotationsventilmaskiner rekommenderas också en inre grov eller korrugerad slang, vilket resulterar i en ytterligare upplösningseffekt av blåsmaterialet, men också högre blåsmotstånd. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 20 m (Art.nr. 656); Ø 65, 20 m (Art.nr. 657)
Ø 76, 20 m (Art.nr. 658); Ø 90, 20 m (Art.nr.659)Inblåsningsslang - Mycket flexibel slang, slät, knarkande, klar, nötningsbeständig PU (artikel nr 32/315)


Mycket flexibel PU-slang med elastisk PVC-spiral. Mycket mer nötningsbeständigt än PVC-slang. Lätt vikt, livsmedelssäker. Denna slang rekommenderas för alla GEKO-UZ-maskiner, eftersom ingen extra isolering lossnar här.

Observera: använd endast om det inte finns någon risk för elektrisk laddning.

För rotationsventilmaskiner rekommenderas en inre grov eller korrugerad slang, vilket resulterar i en ytterligare upplösningseffekt av blåsmaterialet, men också högre blåsmotstånd. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 20 m (Art.nr. 1657); Ø 63, 20 m (artikel nr 1403); Ø 65, 20 m (Art.nr.1650)
Ø 76, 20 m (Art.nr. 1404); Ø 90, 20 m (Art.nr.1405)Inblåsningsslang - nötningsbeständig PU-slang, PVC-spiral + kopparflätning, slät, insidan knäckande, klar, säker statisk urladdning enligt UVV (Art.nr. 32/316)


Mycket flexibel PU-slang med elastisk PVC-spiral. Mycket mer nötningsbeständigt än PVC-slang. Lätt vikt, livsmedelssäker. Denna slang rekommenderas för alla GEKO-UZ-maskiner, eftersom ingen extra isolering lossnar här.

Med ytterligare jordningstråd för 100% elektrostatisk urladdning.

För rotationsventilmaskiner rekommenderas en inre grov eller korrugerad slang, vilket resulterar i en ytterligare upplösningseffekt av blåsmaterialet, men också högre blåsmotstånd. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 20 m (artikel nr 1643); Ø 63, 20 m (Art.nr.1406)
Ø 76, 20 m (artikel nr 1407); Ø 90, 20 m (Art.nr.1408)Inblåsningsslang - enkel slang, PVC-spiral, slät (artikelnr 32/154)


Billig, flexibel och robust PVC-leveransslang med PVC-förstärkningsspiral.

Observera: använd endast om det inte finns någon risk för elektrisk laddning.

För rotationsventilmaskiner rekommenderas en inre grov eller korrugerad slang, vilket resulterar i en ytterligare upplösningseffekt av blåsmaterialet, men också högre blåsmotstånd. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 30 m (artikel nr 670); Ø 65, 30 m (Art.nr.671)
Ø 76, 30 m (Art.nr. 672); Ø 90, 30 m (Art.nr. 673)Inblåsningsslang - PE-flockslang vit (Art.nr 32/207)


Billig blåsslang av polyeten, klar vit. Mycket styv.

Observera: använd endast om det inte finns någon risk för elektrisk laddning.

Eftersom denna slang är grov på insidan, rekommenderas det för roterande låsmaskiner för ytterligare lossning. Används också som den sista änden av slangen, eftersom lossning kan uppnås med minimal tryckförlust. Andra storlekar på begäran. Inre diameter i mm och slanglängd

Ø 50, 15 m (Art.nr 931); Ø 65, 15 m (Art.nr 932)
Ø 76, 15 m (artikel nr 933)GEKO sugfack


Den robusta GEKO sugfacket är utrustad med en lång livslängd filterinsats och erbjuder en extra stor volym för att snabbt dammsuga överflödigt material på byggplatsen eller för att utvinna gammalt isoleringsmaterial från facken.

Praktisk tillämpning tillsammans med

GEKO Karl med extra sugplatta
GEKO Kyrill med extra sugplatta
Kombisugstation / ytterligare fläkt

Tekniska specifikationer

Volym ca. 230 liter, höjd 90 cm, diameter 57 cmCleanSpace2 - aktivt ventilerad andningsmask


Den aktivt ventilerade CleanSpace2-andningsskyddet skyddar pålitligt mot damm eller andra föroreningar i andningsluften som kan uppstå vid bearbetning av inblåsningsisolering. Andningsskyddet är väldigt kompakt och lätt att bära utan kablar och slangar, vilket innebär full rörelsefrihet och att inte fastna. CleanSpace2 kan kombineras med hörsel- och ansiktsskydd och erbjuder ett brett utbud av tillbehör. Engångsdammmaske (Art.nr 57/363)


För att skydda mot hälsorisker som orsakas av inandning av damm är det tillrådligt att bära en dammmaske under blåsarbetet och när maskinen fylls.

Engångsdammmaske (Art.nr.1555)Hålsåg utrustad med hård metall (Art.nr 96/326 och 96/324)


Hålsåg utrustad med hård metall och med stora utskurna öppningar för systeminträde. För trä, gipsskivor och liknande material, utan hållare (se under artikelgrupp 324).

Specifikation av Ø och skärningens djup i mm

Ø 127 x 54 (Art.nr.1431)
Ø 140 x 54 (Art.nr.1432)

Skaft för Ø 32 ... 210 (Art.nr.1429)Kasta hampa för att stänga hålen (Art.nr. 02.02.12)


Kasta hampa är idealisk lämpad för att stänga inblåsningshål och fylla mindre håligheter under inblåsningsarbetet. De upp till 50 cm långa fibrerna säkerställer omedelbart att hålen är stängda trycktäta. Det är till och med möjligt att arbeta mycket bra över huvudet.

Balar på ca. 30 kg (artikel nr.37)
Luftfilter för fläktar (Art.nr. 52/156)


Luftfilter i olika utföranden, även skräddarsydda mönster är möjliga på begäran. Vi har de vanliga typerna i lager.

Pappersfilter för Krendl 500 (artikel nr.1467)
Pappersfilter för ny typ Krendl (500, 1000, 2000) 238x594x19 mm (Art.nr. 691)
539, gammal metallfilter, gammal serie av metallfilter (artikel nr 285)
Karl luftfilter
UZ fickluftfilter stortTätningsgummi för maskiner med cellulär hjulslam (Art.nr 54/157)


Tätningsklaffar av hög kvalitet för rotationsventilen. Tätningarna är tillverkade av PU, Rhinohyde eller nötningsbeständigt gummi. (SHS är också tillverkad av filt) Om cellulärt sluss demonteras kan en extra filtätning med en tryckskiva installeras.

Tätningsklaffsats, Krendl 450 set med 6 tätningsklaffar (artikelnr.1014)

Tätningsplattor gummi för Krendl 500 för cellulär sluss, set med 6 tätningsplattor, 6 mm (Art.nr.1679)

Tätningsplattor gummi för Krendl 500 för rotationsventil, uppsättning av 6 tätningsplattor, 8 mm - 168x260mm (Art.nr.1281)

Tätningsklaffsats, Krendl 1000, slitstark version (artikel nr 926)

Tätningsklaffsats, Krendl 2000, slitstark version (artikel nr.1013)

SHS 208x110, Ü1, A 590, 6 mm (Art.nr. 994)

GEKO Karl 6 mm
GEKO Karl 8 mm
GEKO Karl 10 mm
GEKO Karl 8 mm röd linje
GEKO Karl brutala 8 mm
GEKO Karl brutala 10 mmFläktmotorer 230V (Art.nr. 52/159)


Bytesfläkt för nästan alla blåsmaskiner och för GEKO KARL-maskiner. Dessa robusta och billiga fläktar installeras i många blåsmaskiner. Dessa kan erhållas billigt från stor serieproduktion och uppfyller mycket väl kraven på grovt dagligt arbete i handeln.
Kolborstar finns för många fläktmotorer, fråga efter dem!

2-stegs, 1150W (Art.nr.689)
2-stegs, 1560W (Art.nr 633)
3 etapper, 1600W (Art.nr.737)
3 etapper, 1650W (Art.nr.615)Temperaturbeständig, flexibel tryckslang (artikel nr 52/155)


Denna temperaturbeständiga, mycket flexibla slang krävs för att ansluta blåsarna. Tack vare stödspiralen kan den också installeras under trånga förhållanden utan att tvärsnittet minskar. Denna slang är därför idealisk för att ansluta fläktarna på blåsmaskiner! Andra storlekar på begäran. Inre diameter

Ø 51 mm (Art.nr.916)
Ø 62 mm (Art.nr.917)
Ø 76 mm
Maskinväxelolja (Art.nr. 71/296)


Specialväxelolja av hög kvalitet enligt tillverkarens rekommendation Krendl eller SEW (Geko) temperaturintervall optimalt vid: 0 till 40 ° C.

Växelolja 1 liter (Art.nr 1292)